Despre parfumuri inspirate de cărți


Nu știam multe detalii despre parfumul “Portrait of a Lady”, până nu am fost întrebată la târgul de pe Calea Victoriei (la care am participat astă vară).
Dar am citit cartea lui Henry James, The Portrait of A Lady.

Henry James a fost unul din cei mai buni scriitori americani, sau anglo-american, deoarece s-a stabilit în Anglia după 1915, ale cărui cărți au fost transformate în niște filme senzaționale.  Toate ecranizările după Henry James sunt aproape la fel de bune ca și cărțile care povestesc de obicei despre peripețiile americanilor, cetățenii Lumii Noi, pe Vechiul continent, Europa.

The Portrait of a Lady a avut aceeași soartă, să fie convertită într-un film, dar și într-un parfum senzațional. Filmul este o poezie în imagini și culori. 
Parfumul Portrait of a Lady a fost lansat în 2010 și a fost denumit după cartea lui Henry James din 1881. Cartea este o interpretare modernă a unui povești și eroine victoriene, Isabel Archer. Este și o poveste despre libertatea de a alege propriul drum în viață. 

Filmul capodoperă după “The Portrait of a Lady” începe cu o scenă de viață contemporană, și nu de epocă, pentru că frumusețea și parfumul femeii nu sunt de epocă – ci sunt atemporale.
În imaginația creatorului, Dominique Ropion, Isabel este învăluită într-un parfum greu de trandafir și patchouli. 

Port parfumul Portrait of a Lady de ceva timp și simt că trăiesc în altă lume.

Îl vom avea ca esență în scurt timp, l-am comandat în Franța. A durat mai mult de o lună ca să fie realizat. După cum am specificat în prezentarea noastră, esențele sunt realizate în mult timp și cu migală. 

Îl vom avea la primul târg la care vom participa, la Târgul de Făurar, organizat de Moon Bazar, 12-13 Februarie la Maison 13, strada Dumbrava Roșie nr.2.

Vă așteptăm!

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: