Ingrediente de parfumerie – Neroli

Uleiul de parfum cunoscut sub numele de Neroli este distilat cu aburi din florile arborelui de portocal amar (Citrus aurantium var. amară = C. bigaradia), numit și arborele Bigarade sau arborele de portocal amar. Originar din sud-estul Asiei, se crede că acest copac a fost adus în Europa în secolul al XII-lea de către arabi (care au inițiat obiceiul de a purta flori de portocal la nunți ca simbol al fecundității). Parfumul și-a obținut probabil numele de la un prinț de Neroli, un italian, a cărui soție și-a parfumat baia și mănușile cu el în secolul al XVI-lea.
Uleiul de Neroli este produs astăzi în principal în sudul Franței, dar și în Spania, Maroc, Tunisia, Algeria, Egipt, Sicilia, Siria și SUA. Are un miros distinctiv, care combină tonurile picante cu note dulci și florale.

Numai uleiul distilat cu aburi este numit ulei de Neroli. Este folosit ca ingredient principal în aproximativ 12% din toate parfumurile și coloniile moderne de calitate și, de asemenea, în aromatizări. Lichidul rămas după distilarea uleiului esențial este supus unei extracții cu un alcool, obținându-se apa de flori de portocal, numită și apă de ulei de Neroli, care se folosește atât în parfumuri, cât și în arome. La un moment dat, apa de flori de portocal era mai populară în parfumerie decât uleiul esențial în sine.

Published by Iulia Halatz

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... On ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. On the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author for 5 Medium.com publications, Spillwords.com and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: